sâmbătă, 20 aprilie 2019

858


Somon marinat cu fenicul

O reteta de somon marinat cu fenicul din: somon, boabe de piper rosu, ulei de masline extravirgin, fire de civeta, sare, bulbi de fenicul, sofran, supa concentrata de legume, usturoi, sare si piper alb.

Ingrediente:

  • 1 somon
  • 2 linguri boabe de piper roşu
  • 2 linguri ulei de măsline extravirgin
  • câteva frunze de hasmaţuchi câteva frunze de cimbru
  • 3 fire civetă (sau ceapă verde)
  • sare
pentru fenicul:
  • 2 bulbi de fenicul
  • 1 pliculeţ cu şofran
  • 100 ml supă concentrată de legume
  • 3 linguri ulei de măsline extravirgin
  • 1 căţel de usturoi
  • sare
  • piper alb

Mod de preparare:
Curăţă bine somonul şi taie-1 fileuri cu un cuţit foarte bine ascuţit, având grijă să nu rupi carnea şi să îndepăr­tezi toate oasele.
Taie ierburile aromatice mai mare şi adaugă boabele de piper roşu zdrobite. Tamponează somonul cu amestecul de condimente; presară-1 cu sare, după gust, apoi pune-1 într-un vas acoperit cu folie alimentară şi lasă-1 în frigider să se marineze.
Taie feniculul felii subţiri, pune-1 într-o cratiţă cu uleiul încins şi cu usturoiul zdrobit, toarnă supa şi fierbe-1 înăbuşit. Adaugă şofranul, sare şi piper, după gust.
Scoate fileurile de peşte din marinată şi curăţă-le. Prăjeşte-le într-o tigaie neaderentă unsă cu puţin ulei de măsline până când devin aurii. Ai grijă ca somonul să rămână semicrud în interior, pentru a-şi păstra vie cu­loarea.
Pune pe fiecare farfurie feliuţe de fenicul fiert, aşază deasupra bucăţi de somon, decorează cu boabe de piper şi serveşte imediat.

Pregatire: 1 h si 15 min
Preparare: 15 min
Dificultate: mica
Calorii: 252


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu