joi, 12 iulie 2018

581


Piersica

1. Piersicile sunt gustarea perfecta pentru a pierde in greutate. O piersica te face sa te simti plin si te retine de la a manca prea mult. Bonusul: o piersica contine doar 35-50 calorii si nici un pic de grasime!
2. Lupta impotriva bolilor precum diabetul corelat obezitatii si a bolii cardiovasculare. Piersicile sunt bogate in fitochimicale numite fenoli care actioneaza ca si antioxidanti.
3. Pastreaza pielea sanatoasa. Vitaminele A si C fac din piersica un mare hidratant; piersica este adesea utilizata in cosmetica. Aceste vitamine pot ajuta la regenerarea tesutului pielii.
4. Piersica reduce pierderea parului cu efectele pozitive asupra scalpului.
5. Un sanatos fruct anti-stres ce ajuta la reducerea anxietatii. Piersicile sunt adesea numite „fructul calmului” in Ungaria.
6. Ajuta la prevenirea cancerului prin seleniu — un mineral cu proprietati antioxidante ce ar putea ajuta la protejarea celulelor de deteriorari.
7. Piersica poate ajuta la inlaturarea viermilor din intestine.
8. Au un efect diuretic care ajuta la curatirea rinichilor si vezicii urinare.
9. Piersica poate calma un stomac tulburat.
10. Compusii din fructele cu samburi tari (drupe) pot ajuta impotriva „sindromului metabolic” potrivit dr-lui Luis Cisneros-Zevallos, cercetator la AgriLife Research si implicat intr-un studiu al Societatii Americane de Chimie din Philadelphia. „Activitatea noastra indica faptul ca compusii fenolici prezenti in aceste fructe au proprietati anti-obezitate, anti-inflamatorii si anti-diabetice in diferite linii de celule si ar mai putea de asemenea sa reduca oxidarea colesterolului rau LDL, care este asociata cu boala cardiovasculara”.
11. Celor suferind de guta si reumatism li se recomanda de catre dieteticieni sa manance piersici, deoarece piersicile tind sa aiba un efect diuretic si usor laxativ.
12. Se crede ca piersicile sunt afrodisiace.
13. Florile de piersic au proprietati sedative. Un remediu pentru cei ce nu pot sta linistiti include infuzia de flori de piersic impreuna cu miere.
14. Inhiba activitatea de crestere tumorala. Piersica are o excelenta actiune antimicrobiana si antioxidanta, potrivit cercetarilor.
15. Bronsita cronica, tusea si gastritele sunt alinate cu ceai medicinal din frunzele si scoarta arborilor de piersic.
16. Ceaiul de piersica este utilizat ca un purificator al rinichilor in China.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu