joi, 23 noiembrie 2017

350



Salau cu piure de naut si cu sos de orez

600 g file de salau
3 linguri ulei de masline
30 g unt
1 lamaie
sare

Pentru piure: 

400 g naut
1 tija de telina
supa concentrata de legume
6 linguri ulei de masline

Pentru sos: 

150 g orez
1 ceapa mica
1 fir de praz
1 pahar vin alb
2 linguri ulei de masline
600 ml lapte
50 g mascarpone
1 praf de sofran

Pentru decor: 

frunzulite de patrunjel
1 fir de praz


Se calesc intr-o lingura de ulei incins tija de telina taiata cubulete, se adauga nautul si se toarna peste ele supa concentrata de legume cat sa le acopere. Se fierb circa 45 de minute.
Se paseaza cu ajutorul unui mixer si se bate piureul obtinut cu restul de ulei de masline.
Se caleste in ulei incins prazul si ceapa tocate, se adauga orezul si se prajesc pana devine sticlos, apoi se toarna vinul si se lasa sa fiarba pana cand se evapora.
Se toarna laptele cald si se lasa la fiert 30 de minute, apoi se incorporeaza sofranul si mascarpone cu ajutorul unui mixer.
Se curata pestele de solzi si de oase si se taie portii de 150 g (nu se curata pestele de piele).
Se incinge uleiul intr-o tigaie si se prajeste pestele care a fost presarat cu putina sare in prealabil (timpul de prajire variaza in functie de grosimea fileului), apoi se adauga untul si zeama de la lamaie si se lasa sa fiarba circa 2 minute.

Pregatire: 30 min
Preparare: 1 h si 15 min
Dificultate: medie
Calorii: 637

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu