marți, 31 octombrie 2017

326


Prăjitură cu cremă de ciocolată, cafea şi migdale

O reteta de prajitura cu crema de ciocolata, cafea si migdale din: zahar pudra, unt, ciocolata menaj, migdale, pricomigdale, piscoturi, galbenusuri, marsala si cafea.

Ingrediente:

275 g zahăr pudră
200 g unt
100 g ciocolată menaj
100 g migdale
200 g pricomigdale
400 g pişcoturi
6 gălbenuşuri
300 ml Marsala
1/2 ceaşcă de cafea

pentru decor:

ciocolată menaj

Mod de preparare:

1. Freacă bine gălbenuşurile, untul şi zahărul pudră până când obţii o cremă moale şi catifelată.
2. Imparte crema în 3 părţi, dintre care una mai mare. în aceasta din urmă adaugă ciocolata rasă, în cea de-a doua — cafeaua rece strecurată (turnând-o puţin câte puţin, ca să nu devină prea lichidă crema), iar în cea de-a treia — migdalele prăjite şi tocate.
3. Taie pişcoturile în două pe lungime, înmoaie-le în Marsala, scurge-le şi aranjează-le pe un platou rotund.
4. Intinde peste pişcoturi prima cremă şi acope­ră toată suprafaţa cu pricomigdalele înmuiate în Marsala. Pune un strat din cea de-a doua cremă, apoi încă un strat de pişcoturi şi acoperă-le cu cea de-a treia cremă. Pune prăjitu­ra în frigider şi las-o să se răcească cel puţin 3 ore.
5. Decorează cu fulgi de ciocolată şi serveşte.

Pregatire: 40 minute
Dificultate: medie
Calorii: 710

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu