vineri, 20 octombrie 2017

315


Ridichea alba

1. Detoxifică

Pentru mult timp,ridichea albă a fost recunoscută pentru proprietățile sale de detoxifiere,mai ales în ceea ce privește nivelul stomacului și a ficatului. În același timp,este foarte utilă în eliminarea toxinelor din fluxul sanguin.

2. Stimulează procesul de oxidare

Ridichea albă stimulează procesul de oxidare în organism prin sporirea aportului de oxigen proaspăt. De asemenea,previne distrugerea celulelor roșii din sânge și stimulează durata lor de viață.

3. Este bogată în fibre dietetice

Pentru cei care suferă de constipație sau hemoroizi este recomandată includerea în dietă a ridichei albe. Aceasta este bogată în fibre,așadar este un aliment must-have care trebuie să se regăsească în dieta nostră zilnică.

4. Are proprietăți diuretice

Ridichea albă are proprietăți diuretice remarcabile,fiind eficientă în tratarea problemelor tractului urinar,cum sunt dificultatea la urinare și inflamație sau senzație de arsură la nivelul tractului. Prin consumul de ridiche ajuți la menținerea stării de sănătate a rinichilor și ale aparatului urinar prin prevenirea a orice tip de infecții și eliminarea excesului de toxine din fluxul de sânge.  

5. Este bogată în vitamina C

Aceasta conține în abundență vitamina C,flavonoide și acid folic,ceea ce o face benefică în tratarea afecțiunilor severe,cum sunt cancerul și tulburările cardiovasculare. Un consum regulat de ridiche albă poate ajuta la prevenirea dezvoltării acestor afecțiuni. Datorită conținutului ridicat în vitamina C,stimulează sistemul imunitar al organismului.

6. Menține sub control tensiunea arterială

Aceasta este bogată în potasiu,prin urmare,este benefică în menținerea tensiunii arteriale sub control. În plus,efectul său calmant pe care-l are asupra vaselor de sânge ajută la menținerea fluxului sanguin în organism și la controlul hipertensiunii arteriale și a simptomelor acesteia.

7. Ajută sistemul digestiv

Conținutul de fibre ajută la prevenirea constipației. Acțiunea pe care o are asupra ficatului ajută la producerea corespunzătoare a sucului de bilă și datorită proprietăților diuretice,ajută la eliminarea toxinelor din fluxul de sânge. Toate acestea fac ridichea albă extrem de utilă în asigurarea unui proces de digestie sănătos.

8. Are un conținut ridicat de apă

Aceasta conține o cantitate mare de apă,lucru care ajută la menținerea corpului hidratat,mai ales la menținerea umidității pielii. În plus,are un efect de răcire asupra corpului mai ales vara,datorită conținutului ridicat de apă.

9. Este eficientă în problemele respiratorii

Aceasta ajută la alinarea problemelor respiratorii,cum sunt bronșita,astmul,alergiile și congestia din piept. În plus,este cunoscută pentru ajutorul pe care-l oferă în tratarea iritațiilor din nas și gât,dar și în problemele legate de cavitatea sinusurilor.

10. Este tratament pentru înțepături de insecte

Ridichea albă oferă un remediu minunat pentru probleme precum mușcături de insecte sau înțepături de albine,deoarece ajută la diminuarea durerii din zona afectată. Are proprietăți anti-inflamatorii,datorită cărora,diminuează umflarea care este rezultatul înțepăturii sau a mușcăturii.

Beneficiile ridichii albe sunt excelente și,prin urmare,este un aliment minunat pentru a fi inclus în dieta zilnică.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu