vineri, 22 septembrie 2017

286



Plăcintă cu hribi şi caş sărat


Ingrediente:

pentru aluat:

250 g foitaj

pentru umplutură:

180 g caş sărat
250 g hribi
2 linguri ulei de măsline extravirgin
1 ceapă mică
1/2 ardei iute uscat
sare şi piper

Mod de preparare:
Taie caşul cubuleţe. Spală şi curăţă bine hribii, apoi taie picioruşele bucăţi şi pălăriile lamele subţiri.
Incinge uleiul într-o tigaie neaderentă şi căleşte ceapa tocată, apoi adaugă ardeiul iute sfărâmat şi ciupercile. Căleşte-le la foc mare şi, când s-au înmuiat, condimentează cu sare şi piper, după gust.
Intinde foaia de foitaj într-o tavă tapetată cu hârtie de copt şi acoperă jumătate din ea cu caşul tăiat cubuleţe.
Pune deasupra ciupercile călite şi înveleşte totul cu cealaltă jumătate de foaie de aluat.
Lipeşte marginile prin presare cu degetele şi crestează suprafaţa aluatului. Coace plăcinta 25 de minute la 200° C şi serveşte-o călduţă.


Sugestie:
Din foetaj poti pregati si cornuri umplute. Intinte foaia de aluat si taie-o in 8 triunghiuri egale. Unge varful si baza fiecarui triunghi cu ou batut. Pune cate o lingura de umplutura in treimea inferioara a triunghiului si ruleaza-l incepand de la baza. Lipeste marginile si curbeaza ruloul obtinut cu capetele spre interior. Coace cornurile cca. 15 min. la 200 gr C.

Pregatire: 10 min
Preparare: 30 min
Dificultate: mica
Calorii: 451

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu