sâmbătă, 29 iulie 2017

224


Cotlet de iepure cu ierburi aromatice si cartofi

Ingrediente:

Pentru cotlete:

4 cotlete dezosate de iepure de casă
1 roşie
4 frunze de salvie
1 crenguţă de rozmarin
2 căţei de usturoi
50 ml vin alb
3 linguri ulei de măsline extravirgin
sare şi piper

pentru cartofi:

3 cartofi potriviţi
1 ou
2 linguri parmezan ras
sare şi piper

Mod de preparare:

Pune cartofii (cu coajă) la fiert în apă rece cu un praf de sare. Scurge-i, curăţă-i de coajă şi zdrobeşte-i. Taie cotletele, apoi despică bucăţile de carne pentru obţinerea unei suprafeţe mai mari. Bate carnea uşor cu un ciocan de şniţele, apoi pune sare şi piper, după gust, doar pe suprafaţa interioară.
Toacă ierburile aromatice şi presară-le peste carne (păstrează puţin pentru mai târziu), apoi adaugă roşia tăiată cubuleţe. Rulează feliile de carne şi leagă-le cu aţă de bucătărie.
Pune uleiul la încins într-o tigaie, adaugă usturoiul necurăţat şi puţin zdrobit, pune rulourile şi prăjeşte-le 2 minute, întorcându-le pe toate părţile. Stinge cu vinul alb şi presară ierburile păstrate. Lasă puţin să fiarbă, până când vinul se evaporă, apoi pune un capac şi continuă prăjirea, agitând tigaia de multe ori, ca să nu se lipească rulourile.
Incorporează în cartofii zdrobiţi oul, parmezanul, sare şi piper, după gust. Pune compoziţia într-un poş la care ai ataşat vârful cu striaţii şi formează grămăjoare de compozi­ţie pe o tavă acoperită cu hârtie de copt.
Dă tava la cuptor 5 minute, la 200° C. Scoate aţa de bucătărie de pe rulouri şi serveşte-le alături de gogoşelele de cartofi.

Pregatire: 25 minute
Preparare: 40 min
Dificultate: mica
Calorii: 309

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu