Dieta alcalina



Specialistii sunt de parere ca in regimul nostru alimentar preponderente ar trebui sa fie alimentele alcaline: min. 80% din alimentele consumate trebuie sa fie alcaline si max. 20% acide.

Alimente alcaline:


alune, alge marine, ananas, afine, apa, ardei rosu, avocado, banane, bere, broccoli, caise, capsuni, cartofi dulci, castraveti, castane, ceapa, ceai verde, cirese, ciuperci, conopida, curmale, curry, dovleac dulce, dovlecei, fasole verde, ghimbir, kiwi, lamaie, margarina, mandarine, mango, marmelada, mazare, mere, miere, migdale, morcovi, napi, nectarine, otet de mere, papaya, patrunjel, pepene galben, pepene rosu, pere, piersici, porumb, portocala, praz, ridichi, rosii, scortisoara, salata verde, sare de mare, spanac, sparanghel, stafide, struguri, telina, tofu fermentat, usturoi, varza, varza de bruxelles, vinete.


Alimente acide:

alune, apa carbogazoasa, ardei iute, bauturi enegizante, bere, branza, cafea, carne vita, carne de cod, carne de miel, carne de porc, carne de iepure, carne de pui, cascaval, ceai negru, ciocolata, coacaze, compoturi, covrigi, dulceturi, faina de ovaz, fistic, fructe zaharisite, fructe uscate, fulgi de ovaz, grau, gemuri, grapefruit, gris, homar, hot-dog, iaurt degresat, iaurt îndulcit sau iaurt cu fructe, icre, inghetata, lapte batut, lapte de soia, lapte integral, lapte fiert, linte, maioneza, masline, malai, mâncăruri ce conţin roşii fierte, bulion sau pastă de roşii, merisoare, mezeluri picante, mozarrella, muraturi facute cu otet, mustar, napolitane, nuci, nuca de cocos, otet, orz, orez brun, oua, paine neagra, paine alba, paine graham, paste albe sau din faina integrala, pastrav, parmezan, peste, pop-corn, produse de patiserie, prune, sardine, scoici, secara, smantana, somon, suc de fructe, tarate de grau, unt, vin. 






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu