marți, 7 ianuarie 2020

1082


Cicoarea

Cicoarea are multe beneficii in ceea ce priveste sanatatea organismului. Frunzele, floarea si radacinile, toate sunt comestibile, atat timp cat nimeresti bine planta pe care vrei sa o consumi.
Floarea sa este de un albastru deschis, luminos sau de culoarea lavandei, si are un diametru de 2-4 centimetri, inflorind din iunie pana in octombrie. Seamana putin cu papadia la frunze, dar pe masura ce planta creste acestea se fac mai mici. Conform Suite 101, atunci cand creste pe deplin, cicoarea poate avea intre 90 si 180 de centimetri inaltime.

Este comestibila

Cicoarea este comestibila si chiar indicata. Frunzele sunt cele mai gustoase primavara si vara, atunci cand temperatura nu este foarte ridicata. Si florile se pot consuma, dar cea mai cunoscuta si folosita parte este radacina. Este plina de vitamina A, B, C, E si K, dar si de potasiu, calciu, fosfor, cupru, zinc si magneziu. Are si inulina, care scade riscul aparitiei cancerului de colon si mentine oasele sanatoase.
Beneficii

Este indicata si pentru cei care vor sa aiba un nivel mai scazut al colesterolului, stimuland si sistemul imunitar si potolind bolile intestinale, datorita faptului ca alunga bacteriile periculoase. Din acest punct de vedere, aduce aceleasi beneficii ca si iaurtul.

Aceasta planta salbatica este cunoscuta si pentru puterea de a creste apetitul, stimuland secretia bilei si a urinei. Radacina de cicoare este folosita pentru ameliorarea gutei, a infectiilor pielii, a febrei, anuland greata si problemele ficatului.

Poti sa iti faci cafea decofeinizata din radacini de cicoare prajindu-le pana cand devin de un maroniu inchis si le poti transforma intr-un fel de praf. Ele trebuie culese de pe camp toamna si putand fi folosite sub forma de ceai care te scapa de inflamatii minore si bubite. Are si efect detoxifiant, tonic si decongestionant al organelor interne.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu