duminică, 6 mai 2018

514


Sepie picanta cu bob si rosii

Ingrediente necesare pentru 4 persoane

Pentru sepie:
1,2 kg sepie mare
1 kg bob proaspat (sau mazare)
400 g pulpa de rosii
1 pahar vin alb
3 linguri ulei de masline
1 legatura patrunjel
1 catel de usturoi
1 ceapa mica
1 ardei iute rosu
sare

Pentru servit:
paine toast ( felii )

Se curata bine sepia si se taie fasii late de circa ½ cm. Se spala si se toaca marunt jumatate din cantitatea de patrunjel, usturoiul, ceapa si ardeiul iute. Se pune intr-o tigaie cu ulei incins legumele tocate si se calesc cateva minute. Se adauga sepia si, cand incepe sa fiarba, se toarna vinul alb si se lasa sa fiarba pana cand se evapora aproape complet. Se pune pulpa de rosii si 2-3 polonice de apa calda. Se adauga sare, si se lasa la fiert, pe foc mic, 45 de minute. Se adauga bobul (sau mazarea) si, daca este nevoie, inca putina apa calda. Se fierbe totul circa 30 de minute. Se toaca patrunjelul ramas si se presara peste sepie.

Pregatire: 40 min
Preparare: 30 min
Dificultate: mica
Calorii: 550

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu