miercuri, 28 martie 2018

475


Creveti mari cu sofran si vin alb

Crevetii in sos de vin si sofran sunt gata in aproximativ 30 de minute si sunt perfecti pentru cei care isi doresc sa nu petreaca mult timp in bucatarie, dar sa consume preparate sanatoase si gustoase.

Ingrediente pentru crevetii in sos de vin

·                   500 de grame de creveti decorticati (proaspeti sau congelati)
·                   2 linguri unt (aproximativ 30 de grame)
·                   5 grame de şofran
·                   250 ml de vin alb, demisec
·                   2-3 catei de usturoi
·                   2 fire de ceapă verde
·                   sare
·                   piper

Cum se prepara crevetii in sos de vin

Daca folosesti creveti congelati, lasa-i sa se dezghete si spala-i bine! Spala ceapa si usturoiul. Piseaza usturoiul foarte bine si taie ceapa feliute subtiri. Intr-o tigaie adauga untul si pune-l la incins pe foc. Cand s-a topit adauga crevetii si caleste-i putin in unt. Adauga apoi usturoiul, amesteca usor si stinge totul cu vin. Lasa sa fiarba la foc mic aproximativ 15 minute, apoi adauga sofranul, sarea si piperul. Lasa totul sa mai fiarba 10 minute, apoi stinge focul si adauga ceapa tocata marunt. Amesteca bine si lasa totul sa stea timp de 5 minute inainte de a-i servi.

Pregatire: 10 min
Preparare: 30 min
Dificultate: mica
Calorii: 137


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu