miercuri, 13 decembrie 2017

370

Fileuri de vitel in sos de vin cu foie gras


Ingrediente

Pentru fileuri:
1 muschi file de vitel (700 g) 
250 ml vin alb aromat 
4 linguri ulei de masline extravirgin 
sare
piper

Pentru sos si garnitura: 
125 ml suc de mere 
2-3 mere Golden 
4 feliute de foie gras (ficat) de gasca (a cate 50 g fiecare)

Pentru decor:
cateva rosii cherry 
1/2 legatura patrunjel

 

Mod de preparare

Curata merele de coaja, taie-le feliute si pune-le intr-o tigaie impreuna cu sucul de mere. Lasa-le sa fiarba cateva minute, da deoparte si pastreaza la cald.

Taie muschiul in 4 parti egale, bate-l putin, apoi presara sare si piper, dupa gust. Incinge uleiul de masline intr-o tigaie si prajeste carnea, toarna vinul si lasa sa fiarba cateva minute.

Taie bastonase feliile de foie gras si prajeste-le intr-o tigaie. Asaza bucatile de carne pe farfurii incalzite in prealabil si aranjeaza deasupra bastonasele de foie gras.

Decoreaza cu cateva feliute de mar, rosii cherry si cateva frunzulite de patrunjel.

Sfat!
Pentru prajirea ficatului foloseste o tigaie din fonta, deoarece temperatura ridicata a acesteia, mentinuta constant, favorizeaza topirea grasimii excesive din bucatile de foie gras.

Detalii reteta

Pregatire: 15 minute
Preparare: 15 min
Dificultate: medie
Calorii: 384

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu