joi, 7 decembrie 2017

364

1. Consumă proteine la absolut toate mesele. Include în alimentaţie ton, şalău, macrou, fasole boabe, ciuperci, orez brun, iaurt, măsline etc
2. Bea foarte multă apă. Prof. dr. García insistă să consumi cel puţin trei litri de apă pe zi în sezonul iernal şi încă unul în plus în lunile călduroase.
3. Mănâncă multe alimente bogate în Omega 3. Aceşti acizi graşi ajută organismul să se lupte cu problemele cardiovasculare, îmbunătăţesc funcţia cognitivă, au rol antiinflamator, ajută la cicatrizare, conferă elasticitate vaselor de sînge şi reglează tensiunea arterială. Alege carne de somon, seminţe, nuci, soia verde, fasole.
4. Începe ziua cu sport. García recomandă să faci o oră de exerciţii (30’ cardio şi 30’ stretching şi yoga) înainte de micul dejun.
5. Apelează la suplimente nutritive.  Acestea au rolul de a asigura organismului substanţele de care acesta are nevoie, dar pe care nu le primeşte din hrană. Orientează-te în primul rând către complexele mineralo-vitaminice care conţin magneziu şi calciu.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu