luni, 9 octombrie 2017

304


Intermezzo din struguri si grappa

Ingrediente:

300 gr struguri albi dulci
1 lingura grappa alba din struguri muscat
zeama de la 1 lamaie
1 lingura sirop de zahar
1/2 albus de ou

Instructiuni de preparare:

Curata strugurii de codite si de seminte, apoi spala-i bine sub jet de apa rece. Pune boabele in vasul unui blender si mixeaza-le. Strecoara sucul printr-o sita fina, adauga siropul de zahar si cateva picaturi de zeama de lamaie.
Toarna compozitia in aparatul de facut inghetata, adauga grappa si albusul batut spuma, amesteca si procedeaza conform instructiunilor de folosire a aparatului.
Serveste sorbetul in pahare pentru grappa sau pentru vin.

Sfat!

Daca nu ai aparat pentru prepararea inghetatei, pune compozitia intr-un castron si da-o la congelator pana cand se intareste. Inainte de a servi, amesteca sorbetul pana cand capata o consistenta cremoasa.

Stiai ca...

Grappa este o bautura alcoolica de origine italiana pe baza de struguri?

Preparare: 30 min
Dificultate: mica

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu