luni, 4 septembrie 2017

267


Sorbet de căpşuni cu tofu


Ingrediente:

250 g căpşuni
200 g tofu
500 ml lapte de orez
2   linguriţe agar agar (2 linguri granule de gelatină)
3   linguriţe malţ
3 linguri sirop de arţar
1 păstaie de vanilie

pentru decor:
Căpşuni

Mod de preparare:
Pune laptele la fiert împreună cu păstaia de vanilie tăiată în două, pe lungime.  Când începe să clocotească adaugă gelifiantul şi ţine-l pe foc mic încă 10 minute, până când se dizolvă. Toarnă malţul, opreşte focul şi lasă compoziţia să se răcească.
Pasează în blender căpşunile, tofu, siropul de arţar, apoi amestecă-le cu laptele. Mută compoziţia într-un castron şi pune-o în congelator. Las-o să se întărească cel puţin 3 ore. Amestecă bine sorbetul până când devine cremos, pune-l în cupe sau în pahare, decorează cu bucăţi de căpşuni şi serveşte-l.

Sfat!
Amesteca in blender 350 g de tofu cu un pahar de suc de mere pana la obtinerea unei compozitii cremoase. Adauga 2 linguri de malt de grau si ½ lingurita de zahar vanilat. Pune compozitia in congelator sa se intareasca. Inainte de a servi sorbetul, amesteca-l bine, apoi pune-l in cupe si decoreaza-l cu stafide, miez de nuca sau bucatele de ciocolata de menaj.

Pregatire: 10 min
Preparare: 15 min
Dificultate: mica

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu