miercuri, 16 august 2017

245


Muschi de vitel umplut cu sparanghel, cartofi si rosii

Ingrediente:

600 g muschi de vitel
3 linguri ulei de masline extravirgin 
sparanghel

Pentru rosii:
300 g rosii cherry
3 linguri ulei de masline extravirgin 
zahar
cimbru
sare
piper 

Pentru cornetele de cartofi:
150 g cartofi
60 g faina alba 
2 albusuri
50 g unt 
sare

Pentru decor:
frunzulite de cimbru
muguri de sparanghel

 

Mod de preparare:
Curata rosiile de coaja, taie-le jumatati si scoate-le semintele. Presara-le cu cate un praf de sare, zahar, cimbru si stropeste-le cu putin ulei. Pune-le in cuptor, la 95° C, si lasa-le sa se usuce 50 de minute. Curata sparanghelul si opareste-l in apa clocotita cu un praf de sare.

Fasoneaza muschiul si taie-l in patru bucati. Cu un cutit foarte bine ascutit fa o incizie pe lateral pentru a obtine un buzunar pe lungime. Umple buzunarul cu sparanghel, condimenteaza cu sare si piper, dupa gust, si prajeste carnea pe ambele parti, intr-o tigaie cu ulei incins. Da-l la cuptor pentru circa 7 minute.

Curata cartofii de coaja, fierbe-i la abur si paseaza-i bine. Pregateste un aluat din cartofii pasati, 50 g de faina, 2 albusuri, 50 g de unt si un praf de sare. Intinde o foaie din aluatul obtinut si decupeaza discuri cu diametrul de circa 10 cm, si coace-le, in cuptorul incalzit la 190° C, pana se fac aurii. Scoate-le din cuptor si, cat sunt calde, formeaza cornetele pe dispozitive speciale. Umple cornetele cu rosiile uscate.

Asaza preparatul pe farfurii, punand intr-o margine cate un cornet de cartofi si, in centru, muschiul umplut, taiat oblic in doua. Topeste putin unt in zeama ramasa de la friptura, toarna-l peste aranjamentul din farfurie si decoreaza cu frunzulite de cimbru proaspat si cu muguri de sparanghel.

Detalii reteta:

Pregatire: 20 min
Preparare: 50 min
Dificultate: medie
Calorii: 383


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu