luni, 19 iunie 2017

183


Crema rece cu crantz de migdale

Ingrediente pentru 4 persoane

Pentru crema:

1/2 ml lapte

4 galbenusuri

80 g zahar

25 g faina alba

1 lingura amidon

Pentru crantz:

120 g zahar

4 linguri apa

120 g migdale

Cum se prepara crema rece cu crantz de migdale

Pune migdalele intr-o tava si coace-le cateva minute (nu mai mult de 5 minute).

Caramelizeaza zaharul cu apa, adauga migdalele prajite si toarna totul pe o bucata de hartie de copt. Niveleaza crantz-ul cu o spatula si lasa-l la racit.

Pregateste intre timp crema. Freaca galbenusurile cu zaharul, adauga faina si amidonul, apoi toarna laptele fierbinte in fir subtire, amestecand continuu cu un tel. Pune vasul cu crema pe foc si lasa totul sa fiarba, pana cand se ingroasa, dar nu te opri din amestecat.

Toarna crema intr-un castron si las-o sa se raceasca, apoi, cand a ajuns la temperatura camerei, pune-o in cupe si da-le la frigider.

Toaca crantz-ul si decoreaza cupele.

Sugestie

Poti inlocui crantzul cu musli: amesteca 200 g de musli ( fulgi de ovaz, nuci, alune, stafide sau alte adaosuri ) cu 2 linguri de miere. Intinde compozitia pe o tava si pune-o 10 minute in cuptorul incalzit la 200 gr C, sfaram-o apoi cu degetele si presar-o peste crema din cupe.

Pregatire: 15 min
Preparare: 15 min
Dificultate: mica
Calorii: 557



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu