marți, 30 mai 2017

162


File de doradă cu ghimbir


Ingrediente:

2 dorade (câte 400 g fiecare)
40 g ghimbir proaspăt
1 lămâie
1 linguriţă seminţe de anason
4 linguri ulei de măsline extravirgin
sare

pentru cartofi:

250 g cartofi
35 g praz
4 linguri ulei de măsline extravirgin
1 lingură pătrunjel tocat
sare şi piper

pentru andive:

200 g andive
4 linguri ulei de măsline extravirgin
1/2 lingură zahăr
sare

Mod de preparare:

Curăţă doradele şi taie-le fileuri. Curăţă cartofii şi prazul. Taie cartofii cubuleţe şi prazul rondele. Prăjeşte prazul într-o tigaie cu ulei încins; adaugă cartofii, amestecă-i cu prazul şi prăjeşte-i 5-6 minute la foc mediu.
Pune sare şi piper, după gust, şi presară pătrunjelul tocat. Stinge focul şi ţine cartofii la cald.
Desfa frunzele andivelor şi spală-le sub jet de apă rece. încinge uleiul într-o tigaie, adaugă frunzele de andive, pune sare, după gust, şi prăjeşte-le 2 minute. Presară frunzele de andive cu zahăr, lasă-le până se colorează puţin, apoi opreşte focul.
Curăţă ghimbirul de coajă, taie-1 bastonaşe fine şi pu- ne-le într-o tigaie cu ulei încins. Adaugă fileurile de doradă pe care le-ai presărat cu sare, după gust, şi cu seminţele de anason măcinate. întoarce fileurile după 2 minute, toarnă peste ele zeama de lămâie şi lasă-le încă 2 minute.
Pune pe fiecare farfurie câteva frunze de andive, aşază peste ele 2 linguri de cartofi şi aranjează alături câte o bucată de doradă. Serveşte imediat.

Pregatire: 30 min

Preparare: 15 min

Dificultate: medie

Calorii: 429

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu