miercuri, 17 mai 2017

143


Escalop de foie gras cu ananas, portocala si ulei aromat

O reteta delicioasa de Escalop de foie gras cu ananas, portocală şi ulei aromat din: apa, zahar, foie gras, ananas, zeama de portocale, sare, piper, ulei de floarea soarelui si 2 pastai de vanilie.

Ingrediente:
·                            1/2 l apă
·                            250 g zahăr

pentru escalop:
·                            4 felii de foie gras (ficat) de gâscă (câte 100 g fiecare)
·                            4 felii de ananas
·                            100 ml zeamă de portocale
·                            sare şi piper

pentru ulei:
·                            100 ml ulei de floarea-soarelui
·                            2 păstăi de vanilie

Mod de preparare:

Prepară un sirop din apă şi zahăr şi fierbe-1 circa 15 minute la foc mic. Pune uleiul într-un vas de sticlă; despi­că păstăile de vanilie, răzuieşte-le interiorul şi pune-1 în vasul cu ulei. Amestecă şi apoi încinge uleiul.
Incălzeşte o tigaie neaderentă sau o ti­gaie specială, cu centrul mai ridicat, pentru a uşura scurgerea grăsimii spre extremităţi. Pune câte un praf de sare şi piper pe feliile de foie gras (sau ficat) şi prăjeşte-le pe ambele părţi, până se rumenesc.
Fierbe 3 minute feliile de ananas în siropul clocotit, apoi scurge-le. Serveşte escalopul de foie gras cu felii de ananas şi cu puţin sos preparat din zeama de portocale pe care ai fiert-o la foc mic până când a scăzut şi ai obţinut un sirop grosuţ. Stropeşte totul cu ulei aromat cu vanilie.

Sugestie: Poţi folosi uleiul aromat cu vanilie şi la crustacee; este bine să laşi câteva zile vanilia la macerat în ulei, pentru a-şi lăsa cât mai mult din aromă.

Pregatire: 15 min
Preparare: 10 min
Dificultate: mica
Calorii: 594

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu