marți, 18 aprilie 2017

83


Rulouri cu dovleac si telemea de vaca

Ingrediente:

1 pachet de foi pentru rulouri


pentru umplutură:

1/2 dovleac cu coaja verde (circa 800 g)
150 g telemea de vacă (puţin sărată)
2-3 picături ulei aromat
4 linguri parmezan ras
30 g unt
1 crenguţă de cimbru
sare şi piper

pentru decor:

20 g trufă neagră

Mod de preparare:


Taie dovleacul felii (cu coajă cu tot), aşază-le într-un vas termorezistent. Presară- le cu un praf de sare, stropeşte-le cu apă şi coace feliile de dovleac 25-30 de minute în cuptorul încins la 180° C. Curăţă pulpa dovleacului cu ajutorul unei linguri, pune-o într-un castron şi paseaz-o.
Sfărâmă telemeaua de vacă şi amestec-o cu dovleacul, adaugă parmezanul ras, uleiul aromat şi frunzuliţele de cimbru tocate mărunt. Condimentează cu sare şi piper, după gust.
Unge fiecare foaie de aluat pe câte o parte. Suprapune câte două şi, cu ajutorul unui cornet de patiserie, pune umplutura de-a lungul unei laturi.
Inveleşte aluatul în jurul umpluturii, formând rulouri, închide-le la capete şi unge-le cu unt topit. Aşază-le în tavă şi coace-le 20-25 de minute în cuptorul preîncălzit la 180° C.
Serveşte rulourile atât fierbinţi, cât şi călduţe. Pentru un plus de gust, poţi decora cu felii subţiri de trufe.

Sfat: foile pentru rulouri pot fi inlocuite cu cele obisnuite pentru placinta, taiate in patrate de dimensiunea dorita

Pregatire: 30 min
Preparare: 50 min
Dificultate: medie
Calorii: 302

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu