marți, 25 aprilie 2017

98


Sepie cu mazare si pastrama de vita

Ingrediente :

350 g boabe de mazare noua
300 g sepii mici
60 g pastrama de vita
2 catei de usturoi
1 ceapa mica
½ ardei iute rosu
supa de legume
6 linguri ulei de masline
½ legatura

Se toaca foarte marunt ceapa. Se pune in tigaie cu o lingura de ulei incins, impreuna cu ardeiul iute curatat de seminte si zdrobit, si se caleste pana cand se inmoaie. Se taie pastrama cubulete. Se pune mazarea peste ceapa din tigaie si se caleste 5 minute; se toarna supa calda cat sa o acopere si se fierbe circa 7 minute. Se adauga pastrama si se potriveste gustul de sare si piper. Se spala si eviscereaza sepiile, se taie fasii, se stropeste cu 2 linguri de ulei si se amesteca cu patrunjelul tocat. Se calesc 2 minute intr-o tigaie neaderenta cu ulei incins in care ai pus usturoiul necuratat de coaja si zdrobit. Se pune mazarea pe mijlocul farfuriilor, se aranjeaza deasupra fasiile de sepie si se serveste.

Sfat:

Pentru a prepara sepia este necesar, inainte de toate, sa i se scoata osul interior care va iesi foarte usor daca il impingem cu degetele dinspre partea rotunda a sacului. Indeparteaza-i apoi ochiul si ciocul, care se gasesc in punctul de intalnire al tentaculelor.Curata bine si interiorul, precum si pielita exterioara.

Pregatire: 20 min

Preparare: 25 min

Dificultate: mica


Calorii: 310

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu