sâmbătă, 15 aprilie 2017

76


Sorbet de struguri si smochine

Sorbetul de struguri si smochine este atat un desert proaspat, usor si racoritor cat si un digestiv delicios dupa o masa copioasa.

Ingrediente:

1 ciorchine de struguri albi dulci, cu boabe mici (circa 450 gr)
100 ml apa
1 lingurita glucoza
3 linguri zahar
3 smochine proaspete mici coapte

Instructiuni de preparare:

Desprinde boabele de pe ciorchinele de strugure si spala-le foarte bine, apoi curata-le de samburi.
Fierbe apa cu zaharul timp de 5 minute pana se obtine un sirop. Adauga glucoza daca vrei sa obtii o compozitie mai stabila.
Pune in vasul mixerului boabele de struguri si siropul si mixeaza-le. Trece compozitia printr-o sita cu ochiuri mai mari si pune-o intr-un vas din otel inoxidabil sau din plastic.
Curata smochinele, taie-le bucatele si adauga-le in compozitie. Pune vasul in congelator si lasa-l 2 ore, apoi taie compozitia bucati cu un cutit.
Pune-le in mixer si amesteca pana cand se omogenizeaza. Serveste  sorbetul imediat

Stiai ca...

Strugurii se armonizeaza perfect cu smochinele proaspete, pulpa acestora, mai uscata si mai densa, dand consistenta sorbetului?


Pregatire: 20 min
Preparare: 20 min
Dificultate: mica

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu