vineri, 7 aprilie 2017

56


Fileuri de chefal cu mac si spuma de ardei gras

Pentru chefal:

8 fileuri de chefal (circa 60 g fiecare)
3 linguri faină albă
4 linguriţe seminţe de mac
4 linguri ulei de măsline extravirgin
sare şi piper


pentru spuma:

1 ardei gras roşu
2 gălbenuşuri
100 ml smântână dulce
sare


pentru decor:

2 morcovi
2 dovlecei (zucchini)
15 g unt
12 coacăze
150 g zahăr

Curăţă morcovii şi taie-i bastonaşe foarte subţiri. Spală foarte bine dovleceii, taie-i felii subţiri pe lungime, apoi bastonaşe — doar pulpa, fără partea cu seminţe.
Curăţă ardeiul gras de seminţe şi de filamentele albe, taie-i bucăţele, apoi pasează-i în blender. Pune pasta obţinu­tă într-o crăticioară şi aşaz-o pe foc, amestecând permanent până când se îngroaşă. Incorporează pe rând gălbenu­şurile şi bate-le cu telul ca pentru sosul zabaion. încorporează smântână bătută şi potriveşte gustul de sare.
Pune zahărul într-o crăticioară, adaugă 2 linguri de apă şi caramelizează-l. Intinde caramelul pe o folie de plastic şi lasă-l să se răcească.
Tăvăleşte fileurile de chefal prin faină, presară-le cu seminţe de mac, sare şi piper, după gust, apoi prăjeşte-le într-o tigaie cu puţin ulei de măsline încins. Intre timp, în altă tigaie, căleşte legumele tăiate bastonaşe în unt încins.
Mod de servire: 
Aşază pe mijlocul farfuriilor legumele călite, câte 2 fi­leuri de chefal prăjit şi toarnă peste ele spuma de ardei gras. Decorează cu coacăze şi cu bucăţi de caramel.

Pregatire: 35 min
Preparare: 20 min
Dificultate: medie
Calorii: 594
Vin: Tamaioasa romaneasca

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu