miercuri, 5 aprilie 2017

50


Bavareză de căpşuni şi ciocolată


O reteta delicioasa de bavareza de capsuni si ciocolata din: capsuni, zahar, foi de gelatina, smantana si fulgi de ciocolata.
Ingrediente:
·                            200 g căpşuni bine coapte
·                            4 linguri zahăr
·                            3 foi de gelatină
·                            180 ml smântână dulce
·                            150 g fulgi de ciocolată (sau granule)

Mod de preparare:

Spală căpşunile şi curăţă-le de codiţe. Taie-le bucăţi şi pune-le într-o oală. Adaugă zahărul şi fîerbe-le 5 mi­nute pe foc mic. Pasează-le cu mixerul sau în blender şi adaugă gelatina înmuiată şi stoarsă.

Lasă compoziţia să se răcorească şi, între timp, pune smântână într-un castron foarte rece şi bate-o cu telul sau cu mixerul până când obţii frişcă, apoi încorporeaz-o uşor în crema de căpşuni.

Imbracă interiorul unei forme de chec cu folie alimentară şi toarnă în el compoziţia până la marginea de sus. Pune for­ma în frigider pentru 2 ore, apoi răstoarn-o pe un platou.

Acoperă bavareza cu fulgi sau granule de ciocolată şi taie-o felii groase. Serveşte-o decorată cu bucăţi de căpşuni.

Pregatire: 30 min
Preparare: 5 min
Dificultate: mica
Calorii: 350

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu