sâmbătă, 29 aprilie 2017

106


Cotlet de miel cu ierburi aromatice

INGREDIENTE:

 800 g cotlete de miel (bucata intreaga) 120 g pesmet o ceapa 100 g unt o lingura mustar picant amestec de patrunjel, tarhon, busuioc, coriandru, ceapa verde ulei sare piper

INGREDIENTE PENTRU SOS:

 6 catei de usturoi 200 ml vin alb 200 ml supa 200 ml apa sare piper

MOD DE PREPARARE:

1. Vinul, apa, supa si cateii de usturoi necuratati se pun la fiert pana ce usturoiul este fiert.
2. Se paseaza si apoi se pune din nou sosul la fiert sa se reduca la jumatate. Se condimenteaza cu sare si piper si se pastreaza la cald.
3. Ceapa fin taiata se caleste in 20 g unt fara a se colora si, dupa ce a devenit moale, se lasa la racit. Se adauga pesmetul, ierburile fin tocate si untul ramas si se mixeaza. Se potriveste de sare si piper.
4. Se rumeneste carnea in ulei si apoi se pune in tava de cuptor. Se acopera cu mustar si apoi se pune amestecul de pesmet presand bine sa se lipeasca de carne. Se lasa la cuptor circa 15 minute si apoi se lasa 10 minute sa se odihneasca inainte de servire.


Sfat: Serveste muschiul taiat rondele, alaturi de rulouri de ardei copti, dupa gust, cu un sos obtinut din bucatelele de ardei cazute la taiere puse putin la fiert in supa, apoi pasate in blender.

Pregatire: 40 min
Preparare: 40 min
Dificultate: medie

Calorii: 560

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu